Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Sabtu, 2 April 2011

Diari : Packing...

Assalam semua,

Packing.. Benda yang paling aku tak sukai dalam hidup. But then, kalau terpaksa, aku buat jugak. Contohnya kena outstation atau attend program yang tepaksa bermalam. 

Namun, sempena nak berhijrah ni, aku terpaksa packing jugak. Bila dah kena punggah barang-barang, barulah aku tau. Dah lama sangat aku tak layan hobi yang satu ni.. 


BACA BUKU!!

Punya la banyak buku dalam bilik aku.. sampai berhabuk-habuk sebab tak dibaca..:P



Dulu, masa kecik-kecik, aku suka sangat baca buku. Macam-macam buku aku baca. Favourite aku, mestilah buku cerita. Time malam sebelum tidur, was my reading time. Lampu dah tutup pun, aku masih lagi membaca.Tu pasal la, masuk darjah 4 dan 5 aku dah rabun. Akibatnya, darjah 6 dah pakai spek. Masa mula-mula pakai spek, menangis tak nak gi sekolah, sebab MALU!!! Ada besi kat muka aku..:P

Aku pun tak pasti faktor penyebab aku tak berapa banyak membaca buku. Maybe sebab sekarang banyak info boleh aku dapat dalam internet. Akhirnya, hobi lama aku dah bertukar daripada membaca buku kepada memblogging.


Maybe nanti kat tempat baru aku ada banyak masa nak membaca..:)

"My hobbies"
Nurhani
Shah Alam

4 ulasan:

Leenoh berkata...

OO..dah nak pindah...semua orang akan lalui beberapa peristiwa penghijrahan sebelum sampai masa kita dihijrahkan, semoga di tempat baru itu nanti akan mendapat keberkatan Allah berganda lagi...amin.

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum...

Mahu ke mana gerangannya, hijrah ke tempat baru erk! Moga dikurniakan keberkatan...

CikLilyPutih berkata...

berhijrah ke mana? mesti seronok kan pi tempat orang

tukang karut berkata...

klu mls nk baca buku tu,rebus...minum air nyerr..
kt tpt baru kn byk buku....