Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Khamis, 21 Oktober 2010

Diari : Buntu..

Salam,

Dah berbulan aku fikirkan, tapi masih belum jumpa penyelesaian. Susah jugak nak buat pilihan. Yang mana satu, di mana, bila, duit pulak mana mau carik. Ada ke orang nak tolong.. Huhuhu.... Last-last, satu hapa pun aku tak mula.. Buntu!!

Itulah kelemahan aku. Susah nak buat pilihan. Nak main game ping-pong atau badminton pun susah nak decide. Sebab, seboleh-bolehnya, aku nak cuba menjaga hati semua orang. Tapi, kali ni, aku men ping-pong kot, sebab aku dah janji dengan Ina dulu. Sori Nora! Jangan kecik hati ok?

Malam tadi, Nora dah sound-sound aku,

"Kak Hani tu yang tak fokus. Tak betul2 letak target. Cuba la firm," soundnya tepat sambil menjeling-jeling pada aku. (Eleh! Dia ingat aku takut!)

Malam tadi jugak,seorang senior aku di UIA, Kak Majdah memberi komen pada status FB ku :- "Which one is your choice?"

Beliau menulis di wall FB ku,

"I'll take both! Lama sangat mikir, terlepas kang semua tu.. Cari kerja lain and sambung belajar. U have GOOD BRAIN and YOU WERE ONCE A COUNSEL. So waste no more time!! SERIOUSLY Hani, U must PURSUE your dream.."

Kata-katanya membakar semangat aku. Yearghh.. I guess masanya dah tiba untuk aku teruskan dengan cita-cita aku. Nak pursue my PhD and nak dapatkan Doctorate. Lagipun, anak-anak buah aku kat BUU ni dah well trained, so, tak la risau sangat nak tinggalkan diorang..:)

Tapi, seyes! Sebenarnya, aku takut nak ambik special exam untuk study abroad. Takut tak pass!! Tapi kalau aku tak cuba, macam mana aku nak tau aku layak ke tak kan? So, nak tak nak, aku kena ambik jugak. Chayyok! Chayyok!

Anyway, aku harap, urusan aku dipermudahkan, dan moga doaku di hadapan Multazam pada tahun 2007 akan menjadi kenyataan. Amin..:) Agak-agak, MAIS nak sponsor tak?? :P

"Berjalan Melihat Mentafsir"
Hunny
Shah Alam

8 ulasan:

white rose berkata...

fuyyooh...wat PHD...

ni yg sy rasa PHD kat akak ni...

dahsyat la...sy baru merangkak2 ijazah...akak dah nak ke PHD...

tak terkejarkan den...

ana berkata...

insyaallah...MAIS akan sponsor. saya kena team ngan rasyid la pas nie klu ada kes...sob sob sob

tukang karut berkata...

tkpe klu mais tknk sponser,aku ade.ape la sgt klu takat tiket nk pegi ulu klang tuh!hahaha

Arif and Iza berkata...

salam o'an, wish you the best. Insya Allah dipermudahkan nanti. Special exam tu IELTS ke? bolehnya o'an tu..

Faisalludin berkata...

Salam sahabatku Oan,

Moga diberikan petunjuk oleh Allah terhadap pilihan yg baik dan berguna utk dirimu, keluargamu dan agamamu.

Dari Sahabatmu Wak & Cima

SHIMA berkata...

peluang dh depan mata,pe lagi kak hani..rebut la peluang tu sementara tgh ada..insyaallah,sama3 kita berdoa.

jgn katakan mais sponsor,mana tau kerajaan negeri dan lzs nak bagi sekali ker...gud luck kak..

klu kak hani x,mesti winduuuu....x lagi org naik tangga smpai tkt 8 kat wisma ni...huhu

Hunny berkata...

Thanx pada semua yang beri sokongan dan semangat. White Rose, kamu masih muda, banyak masa lagi.

Ana, sometimes kena 'hijrah',:P

TK, tiket bas ke Ulu Klang? Bek amik LRT jerrr.. lagi cepat dan jimat..:D

Arif N Iza,
Baru dapatkan opinion dari Prof Zaleha, sedang memilih yang terbaik.


Wak Faisal,
Thanx for the du'aa.. Aminnn..:)

Shima,
Dah lama tak naik tangga ni.. rindu jugak!

Tanpa Nama berkata...

nak itut gak...waaa lpas ni sape nak popok kite tito...huhuhu