Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Jumaat, 18 Mac 2011

Diari : GCR (Ganti Cuti Rehat)

Assalam semua,

Hari ni aku masuk opis jap, jumpa my Boss pasal pindaan undang-undang. Then aku sajer la ke HR Department nak check apa-apa benda yang aku boleh tuntut dari MAIS, walaupun aku tau, tak ada apa-apa aku boleh tuntut walaupun dah 7 tahun di MAIS. Ooops!!!

Terfikir nak tanya berapa GCR terkumpul aku bermula 2008. Tu diaaa... 38 hari kau!! Ambik!! Kalau boleh ganti dengan duit best jugak, tapi tak boleh, so, kira burn jer lah... Nak sedekah tak boleh.. 38 hari dowh untuk 4 tahun... banyak tuuuu.... kalau sehari gaji aku RM100, dah dapat RM3,800. Sapa nak bagi kan?


Arggghh!! Rugi rugi...:( Kalau tak, boleh belanja makan kawan-kawan..:(

"Melayan Perasaan"
Nurhani
Shah Alam

4 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum

bukan ke GCR tue boleh bawa kemana-mana agensi tempat kita berkhidmat asalkan ia dibawah arahan ketua jabatan?????

beautiful_rose berkata...

gila banyak cuti tuh...
best dapat berjimba sakan =p

DrSam berkata...

kalau G to G sepatutnya segala perks dan kelayakan di dalam perkhidmatan awam boleh dibawa sekali. KUIS dan MAIS ni lain species ke?

SHIMA berkata...

kira burn ker?? aduhaii,rugi2....
mintak je apa yg patut....ekeke