Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Selasa, 8 Mac 2011

Diari : Semalam di DEMC

Assalam semua,


Sepanjang hari, menahan kesakitan di perut aku menyebabkan aku memutuskan untuk ke klinik atau hospital selepas pulang dari pejabat. Awalnya aku ke Klinik Soraya di seksyen 3, tapi dah tutup. Last-last, aku ke DEMC.

Ramai pesakit di DEMC malam ni. Boring jugak tunggu nombor aku dipanggil, tapi mujur ada Nora yang sangggup menemankan aku, so dapatlah kami berborak-borak sambil mengisi waktu lapang menunggu giliran.


Doktor yang merawat aku malam ni merupakan seorang doktor lelaki berbangsa India. Alhamdulillah, cuma ada sedikit jangkitan pada uretra, yang menyebabkan bahagian perut sebelah kanan aku terasa sakit. Mujur jugak tak kena appendiks atau lain-lain penyakit yang lebih merbahaya. Alhamdulillah..:)

"Doktor tak ada apa-apa pesanan untuk kami?"tanyaku.

"Pesanan apa? Tak ada apalah. Cuma, cepatlah kawin," katanya selamba, tapi mampu menyebabkan tawa aku dan Nora bergema di dalam bilik beliau. Hahahaha.. Tak boleh blah!

Time tunggu ubat kat dispensari, Nora bagitau aku satu benda yang menghilangkan serta-merta rasa sakit perut aku.

"Doktor tu tanya saya, ini (aku) adik awak ke?" cerita Nora pada aku.

"Habis, apa u jawab?" tanyaku.

"Eh! Housemate laaa.." kata Nora.
Hahahahha!! Sorry Nora!! Means, I nampak muda lah yerr??? :D

"Sajer"
Nurhani
Shah ALam

5 ulasan:

white rose berkata...

kehkehkeh...

hampesnye doktor...
mesti funny orgnye kan...

semoga kak hunny cepat2 sembuh...

The Bee And The White Roses berkata...

awet muda rupanya..mesti ada rahsia..;p

rATu kEBaYA berkata...

mmg nampak mudalah dek.. hehehe

DrSam berkata...

Assalamualaikum Hani,

saya doakan semoga sakit di perut sempat sembuh dan juga cepat mendapat jodoh :)

Tanpa Nama berkata...

hahahaha...xbleh bla statment 2....nk try ikut kak hani lak lpas ni...nak taw pe DR. 2 ckap la..hehehehe