Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Selasa, 28 Disember 2010

Renung Sejenak : Kerajaan Selangor persoal pelantikan Mohd Khusrin

Assalam semua,



Aku harap, dan berdoa, cepat-cepatlah isu ni selesai. Aku tak nak nanti, dok asyik pertikai sapa layak jadi SUK Selangor, pentadbiran kerajaan Negeri Selangor pun affected. Sebagai rakyat Selangor jati, (mak abah aku Selangorean, lahir di Selangor, belajar di Selangor, duduk di Selangor, bekerja di Selangor), aku benar-benar berharap semoga isu ini diselesaikan dengan segera dan secara baik.

For me, of course reference must be made to the laws of the state and the understanding / consensus between the state government and federal government (rujukan perlu dibuat kepada undang-undang sedia ada dan perjanjian gunasama di antara Kerajaan Negeri dan Persekutuan), namun KEUTAMAAN harus diberikan kepada kemakmuran kerajaan Negeri Selangor.

I really hope this issue can be settled amicably. I rest my case..:P 
*Tetiba merapu cakap omputeh.. Amenda ntah!

"Just My 2 Cents Opinion"
Nurhani
Shah Alam

6 ulasan:

sahromnasrudin berkata...

sepatutnya ia tidak jadi pertikaian kerana SUK Selangor adalah pegawai PTD dari JPA dan JPA lah yg patut melantiknya...

white rose berkata...

kakakaka...

dahsyat la...
ajak dorang maen gado2 laa...

baru best...

abu razeen berkata...

orang johor mencelah!.. its okay JPA punya discretion, law punya kita takleh lawan, so tercokohlah si MB yang layak menasihat Tuanku dan terkilanlah siapa yang lebih layak termasuk Timb SUK Pengurusan atau Pembangunan, Bendahari cam Dato' Ariff pun walau nampak garang tapi profesionalnya terserlah.. still selangor had string attached. tapi pastinya Hani lebih kenal Dato' Khusrin, bos pn selama bertahun-tahun kan kannn :) your comment puhlease

Abd Razak berkata...

assalamualaikum...

kalau dia layak apa salahnya...

ana berkata...

masih kat opis sbb isu nie...huwaaaaaa

Mazwandi Mustaffa berkata...

Jika tak perform nanti, mb gantung tugas je la suk tu,.... senang cerita. Atau base orang putih, masuk cold storage :D