Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Khamis, 21 Mei 2009

Idea Mencurah - Tak sabar nak berbuka...

Salam semua,

Masa saya type this entry, tengah dok menunggu waktu maghrib, sebab nak bukak pose.. tadi saya dan seorang sahabat yang sama2 pose berjalan-jalan ke BNO (Bagan Nakhoda Omar) nak cari udang buat lauk buka pose..

Sebab tak pernah rasa, saya order la dua jenis masakan, udang gorang tepung dan udang berlada.. Masa kat kedai tak tengok pun, tapi kat bilik sajer la intai.. Mak aiii!!! Menggiurkan sungguh udang2 tuuu... Nampak sedap gilerr.. especially yang berlada.. Huhu.. tak sabarnyer nak bukak poseee..

Korang tengok la ni.. tak kecur ker air liur... huhu..


Udang berlada yang 'hot' and spicy..

Udang goreng tepung yang memang tepungnya rangup..

Kaylah. Nak siap2 berbuka..

"Berjalan, Melihat, Mentafsir"

NSJ
Asrama ILDAS
Sabak Bernam
21 Mei 2009

11 ulasan:

DrSam berkata...

seperti terbau-bau masakan udang tersebut :)

BINANUAR berkata...

Alhamdulillah dapat juga beli udang-udang tu...
memang sodap tu....he....he......

KUNTONG berkata...

Syukur...hani..dapat rasakan makanan yang sungguh enak. Dari hanya foto, dapatku rasakan, betapa enaknya rezeki bagi seorang insan yang solehah. Solehah.....ya solehah ..dari raut wajah yang tenang dan ayu. Alhamdulillah.
he....he.....he.....

Leenoh berkata...

Salam Hani.

Makanan yang paling sedap dan lazat ialah makanan yang dimakan ketika paling lapar dan dahaga.

taQi berkata...

akak bli kat kedai mana? yang kat pantai BNO tu ke?

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam Dr Sam,

Yelah.. Nasib tak batal pose.. hehehe..

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam Bin Anuar

Alhamdulillah. rezeki Allah beri.. :)

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam Kuntong,

Alamak! Puji lebih2 la plak saudara kuntong ni.. Kamera trick jer tu.. Hehehe.. Anyway, pujian untuk Allah yang mencipta.. ALhamdulillah, syukur atas nikmatnya..

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam Pak Ngah,

Betullah.. betul2 syukur dapat makan sedap masa berbuka..

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin berkata...

Salam taqi,

Ha ah. Beli kat BNO.. pastu jenjalan kat pantai nyer.. banyak couple.. rasa nak terjahh.. hehehe..