Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Rabu, 24 November 2010

Diari : 3 Perkara penting dalam hidup aku..

Salam semua,

Hari ini, aku masih lagi di Melaka. Join grup Audit Dalam MAIS. Tapi kali ni, trip aku rasa 'sepi', kosong... Sedih... Sebab aku terpaksa berpisah dengan barang nombor 2 yang terpenting dalam hidup aku. My lappy... Huwaaaaa!!! 10 hari... Lama tu...

Ini pun pinjam lappy Kak Nomi. Lappy baru, berkilat-kilat, SONY VAIO katanyer.. Mengancam kaler pinknyer... Tapi, still tak sama dengan lappy aku.. Walaupun dah season, tapi masih mengancam..



Dalam hidup ini, 3 item/gajet penting dalam hidup aku (selain Al-Quran dan As-Sunnah supaya aku tak sesat) mengikut ranking:-

1) Henfon aku, sebab paling senang bawak, dan menghubungkan aku dengan ramai orang, at anytime. Rasa selamat bila bersamanya..:P



2) Lappy aku.. (Huwaaaaa!!!) Banyak bantu untuk wat kerja ofis dan update blog. Banyak jasa dia kat aku.. Dah 3 tahun kami bersama...Susah senang.. Rindu!!! Cik Ya.. Please take care of my lappy yerr..:(



3) Hensem boi aku, Mr.V.. Keta aku.. Sebab permudahkan urusan aku nak ke mana-mana. Sekarang aku terpaksa berpisah jugak dengan dia, sebab Abah bawak gi outstation. Aku terpaksa guna keta Abah. Dah la last week keta Abah meragam time aku bawak. Kena la masuk wad, servis. Rabak la jugak poket.. Tapi aku redha. Daripada keta tu rosak time Abah bawak kuar 40 hari, baik rosak time aku bawak.

Korang pulak?:)

Moral of the story, ada kalanya kita perlu berkorban benda yang kita sayang untuk orang yang kita sayang. Mudah-mudahan Allah permudahkan urusan kita, bila kita mudahkan urusan orang lain. Pengorbanan yang terbaik, apabila kita korbankan diri, harta dan masa untuk Allah dan Islam.


"Ntah hapa-hapa"

Nurhani
Emperor Hotel
Malacca

10 ulasan:

biskut berkata...

tumpang naik keta awak...boleh?

white rose berkata...

kak hunny...
laaaa kesiannye kena berpisah...

sama laaa kita ni...
semuanya diperlukan...

ana berkata...

paling penting HP...tido pun letak bwh bantal

Hunny berkata...

Biskut,

Boleh.. Jom!!

Hunny berkata...

WR,

Bertemu dan berpisah.. Adat manusia biasa..

Hunny berkata...

Ana,

Tau dah Ana tuu..:P

..nOWa.. berkata...

lappies2 kat sini sedia membantu..hehehh

Hunny berkata...

Thanx Nowa.:)

beautiful_rose berkata...

barang kesayangan kite samalah.
kecuali kereta....aku just pakai motor jerk.nak tumpang?

Hunny berkata...

BR,

Pakai motor lagi best. Cepat sampai..:) Lagi kalau ada yang tumpang..:)