Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Sabtu, 20 November 2010

Diari : Puteri (Part 2)

Salam semua,

Setelah penat memerah otak berbengkel selama 2 hari, malam tadi kami teringin nak keluar berjalan di Melaka. White Rose pernah mencadangkan supaya aku ke River Cruise. So, aku pun nak try lah.. Lebih kurang jam 10 malam kami sampai di River Cruise, sebab tunggu jejaka-jejaka kacak Bahagian aku bersiap. Pelik jugak. Selalu jejaka siap dulu, ini gugurl siap dulu. 
 
Bayaran masuk RM10. Menarik juga suasana dan pemandangan sepanjang cruising di atas bot, dengan lampu-lampu memenuhi sekeliling kawasan bandaraya Melaka. Tapi part 'bau longkang'nya tu, memang meloyakan, tapi kami terpaksa menahan nafas jer lahh..Dah la sesekali air longkang tu terpercik kat kami.. Perghhh!! Memang bau longkang lah kami.. hehehehe..

Pastu, kami ke Jonker Walk. Sajer jalan-jalan ...  Ini antara gambar-gambar yang sempat aku snap masa kat sana. Layan jerr..:)
 
 Gembira nyerr...:)

 Muka aku agak seyes sebab baru pas kena bayar servis keta... 






 Layannn..:)



 Kg Jawa yang terdapat di kawasan ini.

 Argggghh!! Faveret!!





"Berjalan, Melihat Mentafsir"
Nurhani
Puteri Resort
Melaka

4 ulasan:

white rose berkata...

kak hunny...
hahaha...busuk ek?

apsal sy xde membau pun...
hahaha...

ade tak drebar river cruise tu cite sejarah2 sepanjang perjalanan?

sy kagum tengok lukisan2 sejarah kat dinding bangunan tu...sangat tersentuh...akak snap tak?

naek tak EOM?

biskut berkata...

bila nak ajak biskut pegi layan2 macam nih..best wooo..

Hunny berkata...

WR,

Hebat penapis hidung u.. hahaha.. But its true, mural kat dinding2 tu, memang cantik..:)

Hunny berkata...

Biskut,

Meh ler...:)