Halaman

"Demi masa, sesungguhnya manusia itu (benar-benar)di dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan-pesanlah kamu (wahai manusia) dengan kebenaran, dan berpesan-pesanlah kamu dengan kesabaran".


Al-Asr : 1-3

Aku hanya peguam biasa-biasa, tetapi punya cerita luar biasa.. kerana, kamu mungkin tak bisa rasa, apa yang aku rasa...

Selasa, 2 November 2010

Diari :Grrr..Grrr..

Salam,

Tadi aku gi joging dengan Shikin, then sampai umah kami wat sit up 30 kali.. Sebab aku tak puas hati, masa aku gi gathering kat Tasik Shah Alam last wik, ada sorang budak pompuan turun berat badan 3.2kg dalam masa seminggu! Aku punyalah kontrol makan (yer ker?? :D) baru turun 8kg. Rahsianya? Pagi dan malam dia minum shake, tengahari makan bihun sup, or apa-apa yang berasaskan sup. Petang eksesais selama 40 minit. Then beliau minum air bergelen-gelen. Perghh!!! Padan la turun cepat!! Aku pun cuba kaedah tersebut. Pagi shake, tengahari makan bakso, malam shake.

Sekarang dah hampir kol 12 malam, tapi aku lom tido lagi.. Tunggu pompuan Jepun aku habis cuci baju aku. Lambat pulak rasanya.. Sok nak balik kampung, so bakul baju wajib kosong..:P. Balik Raya.. Deepa raya, aku pun mau balik jugak!!

"Grrrr.." "Grrr.."

Uiks! Bunyi apa tu?? Takkan Shikin kot? Dia dah tidur.. Nora balik kampung.. Habis?? Seram jugak aku dok sorang-sorang kat depan ni. Dah la ada insiden ngeri berlaku kat aku 3 hari lepas yang membuatkan aku susah nak tidur malam.

"Grrrr.." "Grrrr.."

Makin kuat pulak bunyinyerr.. Seram pulak aku. Aku beranikan diri. Jenguk ke dapur. Tak ada apa-apa. Dalam peti ais? Zero.. Bilik mandi?? Tak ada jugak! Mana momok tu?

"Grrrr.." "Grrrr.."

Ek eleh!! Perut aku rupanya!!!:P

*Moral of the story, jangan tido lewat sangat, nanti lapar. Nasib baik kat umah ni, memang tak ada menda nak dikudap. Kalau tak, selamat!!!

Jangan usik emosi aku Bro!

Aku ingat aku jer lapar, rupanya ada sekampung Imam yang lapar..:P

"Sajer"
Nurhani

Shah Alam

14 ulasan:

tukang karut berkata...

sit up 30 kali?buat 31kali,pastu jom mekdi...

Hunny berkata...

TK,
tak bagi sokongan langsung.. dah la hari2 bau mekdi tu.. memang menguji kesabaran..

Ati Masrif berkata...

jaga-jaga hunny lagi diet cam tu lagi buat kita nak makan byk tau...bahaya sikit diet jenis lagu ni..

balik kampung mana? awainya...nk beli bj raya ke..hihi

ana berkata...

hahahaha...kelakar la nama kampung tu. selamat berdiet yeee...

Tanpa Nama berkata...

bagus2..go2 chayok k kak hani n diri ku...tp ikin just teman akk je bg smgat...hahahaha

noor afzan berkata...

kamu nampak kurus je beb.
watpe nak kurus2 sangat.

eNaSaN berkata...

uikss name kg tue bila tulisan Jawi Kampung Iman LapaR..tp Rumi Kampung Imam Lapar..huhu..katne nie... nak kuRus gak...adoiiii susahnye nk nk kuRus..hua..hua...

white rose berkata...

wah...berdiet....
awal tahun sy turun 10kg dah...

masuk je raya, naek balik...
hahaha...

Hunny berkata...

Ati,

Insyaallah ok.. ini namanya protein diet..:) bukan tak makan langsung..cuma gantikan karbo dengan protein..:)

Hunny berkata...

Ana,

Terima kasih atas sokongan.. but pleazzzzze.. janganlah post entry makanan-makanan yang menarik..:P

Hunny berkata...

Ikin,

Chayyok chayyok!!

Hunny berkata...

Noor Afzan,

Uiks... Kat mana kurusnyerr??

Hunny berkata...

Enasan,

kau dah kurus, jangan nak mengada!!!

Hunny berkata...

White Rose,

Banyak tu... ni yang jeles ni..:P